Yaza bir Merhaba! demek gerekirse Haziran’ dan bir gün almak gerekir..
Yazın başlangıcı yılın 6. Ayı hoş manzaralar gözlerimizi ve hoş kokular burnumuzu selamladığında o zaman yapraklar ve güller ayı olan Haziran dır.
Bende sizlere bu neşeli cıvıl cıvıl , neşeli , renkli sıcak günlere başlarken size balkon dekorasyonunuz ile ilgili küçük tüyolar vereceğim.
Balkon dekorasyonu yapmak bir masa ve birkaç sandalye koymaktan ibaret değildir. Fakat isterseniz biraz yaratıcılık ve çabayla balkonunuzda şaheserler yaratabilirsiniz. Örneğin, balkonda kahvenizi içerek
keyif yapabilir, akşam yemeği yiyebilir, hafta sonları kahvaltı yapabilir veya dostlarınızla eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken, doğru bir planlama ile balkonunuzu daha işlevsel ve estetik bir mekana dönüştürmek.
Balkon Dizaynı Nasıl Yapılmalıdır?
Balkonunuzu nasıl dekore edeceğiniz büyük ölçüde kişisel zevkinizle alakalıdır.
Özellikle küçük balkon dekorasyonu için oran çok önemlidir. Masa, sandalye, koltuk, sehpa gibi balkon mobilyaları satın almadan önce alanınıza uygun boyutta olduğundan emin olmalısınız. Bunun için alışverişe çıkmadan önce, balkonunuzun ölçülü bir taslağını çizerek işe başlayın. Balkon kapısının genişliğini ve açılma yönünü işaretlemeyi unutmayın. Alanınız ne olursa olsun olabildiğince zarif balkon mobilyaları tercih edin.
Katmanlar, dekorasyonu tamamlamak için oldukça önemlidir. Balkon tasarımını çeşitli tekstillerle zenginleştirin. Örneğin balkonunuza; kilim, desenli kırlentler, koltuk üzerine atacağınız post ve battaniyeler ekleyerek sıcak ve konforlu bir ortam yaratabilirsiniz.
Fazladan ekleyeceğiniz aydınlatma elemanları ile balkonunuzu akşamları da kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Çoğu balkonda zaten basit bir tavan aydınlatması bulunur. Ancak, balkon korkuluklarına asacağınız minik lambalar veya yere koyacağınız mumlu fenerler gibi eklemelerle balkon içerisinde sofistike bir ortam yaratabilirsiniz. Dış mekan aydınlatmalarının balkonunuzun atmosferini ne kadar değiştireceğine inanamayacaksınız!
Balkona sandalyeler koymak yerine, sandık olarak da kullanabileceğiniz bir oturma köşesi düzenleyebilirsiniz. Böylece balkon alanını hem depolama hem de oturma alanı olarak değerlendirmiş olursunuz. Mesela kırlent ve battaniyeleri kullanmadığınız zamanlarda bu alanlarda saklayarak yağışlı havalarda kirlenmesini önleyebilirsiniz.
Balkonunuzda daha ekonomik yollarla oturma alanına sahip olmak istiyorsanız, paletler ve birkaç rahat minderle kendi bohem oturma köşenizi düzenleyebilirsiniz. Veya balkonunuz için paletlerden bir sehpa tasarlayabilirsiniz.
Evinizin içi için gösterdiğiniz özeni balkonunuzda da göstermeyi unutmayın. Dış mekan aksesuarları ile balkonunuza stil katarak, evinizin tarzını balkonunuzda da devam ettirin.
Balkonunuzda görsel karmaşayı önlemek için bir odak noktası belirleyerek dekorasyonu onun etrafında organize edin.
Rengarenk desenli kırlentler ve aksesuarlarla balkon dekorasyonunu zevkinize göre renklendirin.
Küçük bir balkona sahipseniz, mekanınızı olduğundan daha geniş hissettirecek küçük ve zarif mobilyalar tercih etmelisiniz.
Balkon dekorasyonu için yeterince alan yoksa, en azından dikkat çekici, ikonik ve orijinal mobilyalar ile balkonunuza stil katabilirsiniz.
Yeşili Unutmayın !
Dış mekan bitkileri ve rengarenk çiçeklerle, balkonunuzu kendi minik bahçenize dönüştürebilirsiniz. İsterseniz roka, maydonoz gibi yeşillikler ekerek küçük bir bostan yaratabilirsiniz.
Balkon zeminine sereceğiniz kilimlerle oturma alanını daha tanımlı hale getirebilir, evinizin sıcaklığını dışarı taşıyabilirsiniz. Hatta birkaç farklı kilimi üst üste kullanarak, stil sahibi bir balkon tasarımı yapabilirsiniz.
Balkonunuzun boyutu ve şekli ne olursa olsun; stilinizi yansıtan, çarpıcı ve keyifli bir balkon tasarımı yapmayı unutmayın. Paylaştığımız balkon dekorasyon fikirleri kendi tasarımınız için size ilham vermiştir.
Haziran ayında sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dilerim.
Tüm babalarımızın babalar günü kutlu olsun.
Yeni mezun olan tüm öğrencilerimizin yolu açık olsun
Teşekkür ederim
Zakire Alimoğlu
İçmimar
ZA Design Studio