fyon Çevre Gönüllüleri Derneği iş birliği ile düzenlenen geri dönüşüm kursunun ilk dersini başarıyla tamamladık.
17 Eylül 2024
19 Eylül 2024

Kurucu üyesi olduğumuz Girişimci İş Kadınları Federasyonu’nun (GİFED) öncülüğünde Küresel Ekonomide Kadın Liderler İttifakı (AWOLE) 17 ülkenin katılımıyla Doğu Avrupa, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetlerdeki kadın liderlerin küresel ekonomideki etkisini arttırma ve işbirliği fırsatlarını genişletme hedefi ile kuruldu.

Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti , Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Özbekistan’da yer alan iş kadını derneklerinin bir araya geldiği AWOLE 17 ülkeyi tek çatı altında toplayarak uluslararası bir ittifak olarak faaliyet gösterecektir.

AWOLE’ün öncelikli hedefleri arasında, kadın girişimcilerin finansmana erişim, pazar engellerini aşma ve mesleki becerilerini geliştirme konularında karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak yer alıyor. Aynı zamanda uluslararası ticaret fırsatlarını arttırmak ve yeni pazarlara girişte rehberlik sağlamak da başlıca amaçları arasında bulunuyor.
17 ülke temsilcilerinin katıldığı AWOLE imza töreni ve lansmanına evsahipliği yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sn. Tahir Büyükakın’a ve KOİDER Başkanı Sn. Nihan Çakıcı’ya, GİFED Başkanı Sayın Oya Eroğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
AWOLE’un yaşadığımız coğrafyaya yakışır bir şekilde doğu ve batı arasında bir köprü kurarak kadınları biraraya getirmesiyle gelişecek iş birliklerinin hem ulusal hem de uluslararası anlamda oldukça değerli ve önemli bir adım. Bu ittifakın bir parçası olmaktan ve ittifakın kuruluşuna tanıklık etmekten mutluyuz ve gururluyuz.

@kocaelibld
@gifedfederasyon
@koiderkocaeli
@iskad.aydin
@izikad
@buikadbursa
@kaisder
@kikad_
@girisimcikadinder
@oyaeroglu
@nihan.cakici